Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για άδειες

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου καταγγέλλει  τον προϊστάμενο β’βάθμιας εκπαίδευσης που με  ιδιαίτερη αυστηρότητα μαίνεται  κατά της χορήγησης αδειών (κανονικών αδειών μονίμων και αναπληρωτών, εκλογικών αδειών κ.λπ.), και στέλνει  ξανά οδηγία που απαιτεί α) σχετική αίτηση τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν τις μέρες της άδειας και β) ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναπλήρωσης μαθημάτων σε κάθε περίπτωση σχετικής αίτησης.

Στην ισχύουσα νομοθεσία (Βασική εγκύκλιος αδειών: Δ2/74275/10-07-2007 ΥΠ.Ε.Π.Θ. και νομολογία του ΥΠ.ΕΣ.: ΔΙΔΑΔ/Φ51/590/οικ.14346/29-05-2008) δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο υπάλληλος έχει την υποχρέωση να αιτείται αδείας δέκα ημέρες πριν τη χρήση αυτής ή να αναπληρώσει τα μαθήματα που τυχόν χάνονται. Ουσιαστικά η «κανονική» άδεια που ζητά ο εκπαιδευτικός ενέχει τη σοβαρότητα και το έκτακτο της περίπτωσης γι αυτό και του δίνεται αυτό το δικαίωμα.

Η απαίτηση για αναπλήρωση των ωρών που χάνονται από την ολιγοήμερη άδεια ενός και μόνο εκπαιδευτικού είναι προκλητική αν αναλογιστεί κανείς τις δεκάδες ημερών που χάνονται λόγω της αδυναμίας μετακίνησης των μαθητών, της έλλειψης καθηγητών σε βασικές ειδικότητες ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων κλπ. Εξάλλου, το ενδεχόμενο αναπλήρωσης μαθημάτων χωρίς υπερωριακή αποζημίωση προσκρούει στο βάσει νόμου διδακτικό ωράριο των 16-21 ωρών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: