Με παρατεταμένο μαχητικό πανεργατικό αγώνα μπορεί να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης Λέσβου

ΟΛΟΙ/-ΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9, 11:00 στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 27/9, 19:00 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

 Συναδέλφισσες/-οι

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), με τη στήριξη του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών-προστατών της, συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέτοντας στο στόχαστρο κάθε λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, δώρο στο ξένο και ντόπιο τραπεζικό και επιχειρηματικό κεφάλαιο, το οποίο απορροφά και τη μερίδα του λέοντος [25 δις από την επικείμενη δόση των 31,5 δις θα πάει στις τράπεζες, 2,5 δις σε ομόλογο και τα υπόλοιπα στους επιχειρηματίες] από τις δόσεις των αποικιοκρατικού τύπου δανειακών συμβάσεων που το αστικό πολιτικό προσωπικό έχει υπογράψει στο όνομα δήθεν του χρέους, ενός χρέους που ο λαός δεν δημιούργησε, δεν αναγνωρίζει και αγωνίζεται για τη διαγραφή του.

Οι δανειακές αυτές συμβάσεις και τα μνημόνια αποδεικνύουν εδώ και 3 χρόνια στην πράξη ότι για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης δεν χωράνε γιατροσόφια οποιουδήποτε τύπου («επιμήκυνση», «επαναδιαπραγμάτευση», «κούρεμα», «ευρωομόλογα»), που λειτουργούν ως αυταπάτες για το λαό, και ότι η επιλογή των αστικών επιτελείων για να βγουν από την κρίση είναι η ολοκληρωτική εξαθλίωση του λαού, το τσάκισμα κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών.

Η κοινωνία σήμερα υφίσταται μια γενικευμένη καταστροφή: το εισόδημα των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 50%, η αγοραστική δύναμη του βασικού μισθού έχει φτάσει στο επίπεδο του 1978, η πραγματική ανεργία στο 30% και για μια ολόκληρη γενιά η ξεχασμένη από τη δεκαετία του ’60 έννοια της μετανάστευσης ξαναμπαίνει στην ημερήσια διάταξη. Η πολιτική αυτή δεν δημιουργεί μόνο ανέργους και φτωχούς αλλά διαλύει και κάθε έννοια κοινωνικού αγαθού. Η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός είτε θεωρούνται άχρηστες δαπάνες, είτε γίνονται πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Η δημόσια εκπαίδευση σιγά-σιγά κατεδαφίζεται και οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στον εργασιακό μεσαίωνα. Δικαιώματα και κατακτήσεις κονιορτοποιούνται στη βάση των συνταγών Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ο.Ο.Σ.Α.. Το νέο πακέτο μέτρων προβλέπει δραματικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, νέες σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολείων (κυρίως στην Τ.Ε.Ε., όπου θεωρούν ότι δεν μπορεί να λειτουργεί σχολείο με λιγότερους από 300 μαθητές και ετοιμάζονται για μείωση ειδικοτήτων και καταργήσεις κλάδων), παραπέρα μείωση των θέσεων εργασίας, νέες περικοπές στους μισθούς (παρά τις δραματικές μειώσεις που ήδη έχουμε υποστεί και τη μείωση του μισθού των πρωτοδιορίστων στα επίπεδα των 600 €) και αύξηση του ωραρίου εργασίας (δημοσιεύματα αναφέρονται σε αύξηση του ωραρίου στη Δ.Ε. κατά 3 ώρες)..

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας που προετοιμάζεται από το Υπουργείο είναι ο κεντρικός μηχανισμός για την υπονόμευση της μονιμότητας, την τρομοκράτηση και τις μαζικές απολύσεις, για την μισθολογική καθήλωση, για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, κάτι που είναι και δεδηλωμένος στόχος τους (ο ίδιος ο Υπουργός Αμάθειας δηλώνει ότι η δωρεάν παιδεία έχει μετατραπεί «σε μια ακριβοπληρωμένη σπατάλη σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου» [Ε.Τ., 9-9-12]). Θέλουν τον εκπαιδευτικό – λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενο από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό, πάμφτωχο και άβουλο, σε ένα σχολείο που θα προετοιμάζει ένα αμόρφωτο και υπάκουο εργατικό προσωπικό.

Απέναντι σε αυτά τα βάρβαρα μέτρα οφείλουμε να αντιτάξουμε τη σθεναρή μας αντίσταση:

  • Να αποτρέψουμε την εφαρμογή της «Αξιολόγησης», με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων.
  • Να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε απόπειρα εφαρμογής της από οποιοδήποτε στέλεχος της εκπαίδευσης και με όποια συγκάλυψη κι αν αυτή πραγματοποιείται. Σύνθημα στην πάλη μας πρέπει να είναι «ΕΞΩ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ».
  • Να αρνηθούμε τη συμμετοχή μας σε συγκαλυμμένες διαδικασίες επιβολής του αντιλαϊκού μέτρου, με τις εκθέσεις «αυτό-αξιολόγησης» ή «αξιολόγησης της σχολικής μονάδας» ή με τα διάφορα «ερωτηματολόγια».
  • Δεν συμμετέχουμε σε κανέναν «διάλογο» – απάτη με τους σφαγείς μας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ! Ή θα συνεχιστεί ο αργός μας θάνατος ή θα συστρατευθούμε σε αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, σε κάθε τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, σκορπώντας τη φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία.

Παλεύουμε για:

1) Δημιουργία μαζικού μετώπου Παιδείας – Υγείας – Εργασίας για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

2) Να μην περάσει καμία απόλυση, καμία εφεδρεία και κανένας εκβιασμός.

3) Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και στις καταργήσεις ειδικοτήτων. Όχι σε τμήματα πάνω από 25 μαθητές, 20 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια.

4) Διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και την καταβολή ολόκληρου του εφάπαξ στους συναδέλφους. Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ μείωση στις ήδη πενιχρές αποδοχές μας.

5) Όχι στην ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, τώρα προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά.

6) Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Όχι στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας των σχολείων.

7) Διεκδικούμε ένα ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο συνολικής και ολόπλευρης μόρφωσης.

ΟΛΟΙ/-ΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9, 11:00 στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 27/9, 19:00 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: