Μεταφορά μαθητών: «Xαράτσι στους μαθητές και τους γονείς τους»

Του Γιώργου Κοντογιάννη*

Είναι γνωστό το πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες στο νησί με την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Οι μαθητές θα πρέπει να πληρώνουν πλέον όποτε μπαίνουν στα ΚΤΕΛ, ενώ τα μισθωμένα δρομολόγια έχουν ακυρωθεί. Αυτή είναι η απάντηση των λεωφορειούχων στα 450.000 ευρώ που τους οφείλει το κράτος. Την ίδια στιγμή Περιφέρεια και Δήμος πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο (λόγω Καλλικράτη), μη μπορώντας να δώσουν λύση.

Αν σκεφτούμε ότι ένα παιδί θα θέλει δύο ή και τέσσερα ευρώ την μέρα μόνο για να πάει στο σχολείο και ό,τι άλλο ξοδέψει εκεί, καταλαβαίνουμε πόσο θα πιεστεί η οικογένεια του. Ας σκεφτούμε και τις οικογένειες που έχουν δύο ή και τρία παιδιά.  Και όλα αυτά  μέσα στον πιο δύσκολο χειμώνα τον τελευταίων χρόνων. Σε πολλά σχολεία- και στον Μανταμάδο- μόλις σταμάτησε η δωρεάν μεταφορά, οι μαθητές σταμάτησαν να έρχονται στο σχολείο.

Χωρίς βιβλία και τώρα χωρίς μαθητές. Αυτό είναι το σχολείο των Μνημονίων και της Τρόικας. Λύση μπορούν να δώσουν μόνο οι ίδιοι οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Μια μεγάλη παλλεσβιακή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη είναι ικανή να ταρακουνήσει τους υπεύθυνους και να πιέσει καταστάσεις. Να απαιτήσουμε δωρεάν, ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στην δεκαετία του ‘50. Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων μας.

* Ο Γιώργος Κοντογιάννης είναι μαθηματικός στο Λύκειο Μανταμάδου, και είναι μέλος της Αγωνιστικής Παρέμβασης ΕΛΜΕ Λέσβου 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: