ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 19-09-2013

Προχωράμε αποφασιστικά! Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς συναδέλφους μας που με αποφασιστικότητα και πείσμα έδωσαν και δίνουν τη μάχη της απεργίας. Η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και διαμόρφωσε προϋποθέσεις για να αποτελέσει ο χώρος της εκπαίδευσης τον πυρήνα μιας ευρύτερης συσπείρωσης συνδικάτων και ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ήδη έχει επιτευχθεί μια πολύ σημαντική συσπείρωση από συνδικάτα του Δημοσίου που δίνει τον τόνο στις κινητοποιήσεις των ημερών.
Η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων έδωσε αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση και ακύρωσε όλα τα προπαγανδιστικά όπλα τους με τα οποία επιχείρησαν να υπονομεύσουν τον αγώνα μας.
Η κυβέρνηση και η πολιτική της δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα. Τώρα δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ικανοποιήσουν άμεσα τα αιτήματα της απεργίας.
Οι εξελίξεις και η επιτυχία της πρώτης απεργιακής εβδομάδας, η δραστηριοποίηση χιλιάδων συναδέλφων μας στις απεργιακές επιτροπές, οι πρωτοβουλίες και οι κοινές δραστηριότητες με τα συνδικάτα και ομοσπονδίες, η πλατειά ενημέρωση και κοινή δράση με συλλόγους και ενώσεις γονέων και μαθητές, ανέδειξαν το ζήτημα του δημόσιου δωρεάν σχολείου σε ένα πολύ σημαντικό λαϊκό πρόβλημα που αφορά όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, διαμορφώνουν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την απεργία μας και την δεύτερη εβδομάδα.
Διατηρώντας το πλαίσιο αιτημάτων που ψήφισε η προηγούμενη γενική συνέλευση προέδρων, και το οποίο βρίσκεται σε ισχύ, προτείνουμε να συνεχίσουμε τη δράση μας με νέα 5-ημερη απεργία, 23 έως 27 Σεπτέμβρη, γενική συνέλευση και ΓΣ προέδρων.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ να συνεχίσουν τη δράση τους με πρωτοβουλίες στις περιοχές τους.
Να αποφασίσουν συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις τη Δευτέρα 23/9 καθώς και περιφερειακές αλλά και πανελλαδική κινητοποίηση. Οι ημερομηνίες θα αποφασιστούν από κοινού με τα άλλα συνδικάτα και φορείς με τα οποία πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και κοινή δράση.

Όλοι στην απεργία
Για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
Να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι στη θέση τους
Δημόσιο – δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά
Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά
Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολεία και τους τόπους εργασίας
Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ
με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: