Ενημερωτικό σημείωμα για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και τις δράσεις για τις διαθεσιμότητες

Α) ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Όσον αφορά τη συγκρότηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, καταθέσαμε και στηρίξαμε την πρόταση για αγωνιστικό –προγραμματικό προεδρείο σύμφωνα με την ανακοίνωση της 08/07/2013. Οι ΣΥΝΕΚ από την πλευρά τους πρότειναν αγωνιστικό προεδρείο, το ΠΑΜΕ και η ΔΑΚΕ αναλογικό –αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ενώ η ΠΑΣΚ δήλωσε ότι υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούν να συγκροτήσουν το προεδρείο.
Για να γίνουν κατανοητά τα όσα θα ακολουθήσουν σχετικά με τις υποψηφιότητες, υπενθυμίζουμε ότι στις πρώτες δύο συνεδριάσεις/ ψηφοφορίες χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία για να εκλεγεί κάποιος σε κάποια θέση, ενώ στην τρίτη σχετική. Αν υπάρχει ισοψηφία, υπερισχύει η παράταξη που έλαβε μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στις αρχαιρεσίες.
Όσον αφορά τώρα τις υποψηφιότητες:


Για τη θέση του προέδρου, η ΔΑΚΕ κατέθεσε την υποψηφιότητα του Παπαχρήστου Ν. και οι ΣΥΝΕΚ αυτή του Κοτσιφάκη Θ. Στις δύο πρώτες ψηφοφορίες, έλαβαν και οι δύο από τρεις ψήφους (ο καθένας τις ψήφους της παράταξης του δλδ). Μετά από αίτημα της ΔΑΚΕ, ακολούθησε δεκάλεπτη διακοπή. Στην τρίτη (και τελευταία) ψηφοφορία κατατέθηκε πρόταση μόνο από τις ΣΥΝΕΚ για τον Κοτσιφάκη, ο οποίος έλαβε 3 ψήφους και εκλέχτηκε, καθώς οι ΣΥΝΕΚ είναι η πλειοψηφούσα παράταξη.
Για τη θέση του αντιπροέδρου, κατατέθηκαν δύο προτάσεις: Παπαχρήστος Ν. –ΔΑΚΕ, Ζωγραφάκη Ελ. -ΣΥΝΕΚ. Εμείς δηλώσαμε ότι εμμένουμε στην αρχική μας τοποθέτηση για το προγραμματικό –αγωνιστικό προεδρείο, με όλο το πλαίσιο που καταθέσαμε, και κατά την ψηφοφορία δώσαμε μία ψήφο στη Ζωγραφάκη για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Παπαχρήστος στη θέση του αντιπροέδρου, καθώς δεν γνωρίζαμε τι θα κάνει η ΠΑΣΚ. Έτσι, εκλέχτηκε η Ζωγραφάκη.
Για τη θέση του Γ. Γραμματέα, θέσαμε υποψηφιότητα εμμένοντας στο πλαίσιο μας με το Στ. Νικολάου και δηλώνοντας ότι η όποια συμμετοχή μας στο προεδρείο είναι υπό αίρεση, αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν καιροσκοπισμοί, αντιδημοκρατική λειτουργία, μη υλοποίηση αγωνιστικών αποφάσεων, ή παρεμπόδιση λειτουργίας των ΓΣ (προτείναμε τη σύγκληση Γ.Σ. ακόμα και αν δεν υπάρχει πλειοψηφική εισήγηση του Δ.Σ., με μειοψηφικές εισηγήσεις, πράγμα που έγινε αποδεκτό από ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ). Για θέση αυτή υποψηφιότητα έθεσε και η ΔΑΚΕ με τον Κωνστναντίνου Νικ.. Κατά τις δύο πρώτες ψηφοφορίες πήραμε 4 ψήφους και ο Κωνσταντίνου 3. Υπήρχαν και 2 άκυρα και 2 λευκά. Στην τρίτη ψηφοφορία ο Στ. Νικ. έλαβε 5, 3 οι ΔΑΚΕ, 2 Άκυρα και 1 Λευκό. Επαναλαμβάνουμε ότι η συμμετοχή μας στο προεδρείο της ομοσπονδίας, όπως δηλώσαμε και είναι και καταγεγραμμένο στα πρακτικά, αλλά και σε δημόσια ανακοίνωση μας, είναι πάντα υπό αίρεση.
Β) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
1) Αύριο υπάρχει συνάντηση του ΔΣ στις 12:00 με τον υπουργό και στις 13:00 με τον υφυπουργό. Η θέση μας είναι ότι δεν περισσεύει κανείς καθηγητής (μόνιμος ή αναπληρωτής) και όλοι πρέπει να είναι στο σχολείο. Δε μπαίνουμε σε καμιά άλλη συζήτηση (ακούμε και φεύγουμε). Την ίδια ώρα υπάρχει και συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο υπουργείο!
2) Την Πέμπτη 11/07, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στην Κλαύθμωνος στις 12:00, το οποίο καλούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Μετά το συλλαλητήριο καλείται σύσκεψη των ΕΛΜΕ του λεκανοπέδιο για ενημέρωση και δράση (γύρω στις 14:30).
3) Πανελλαδική κινητοποίηση σε όλες τις πόλεις την ημέρα που θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο. Όσες πόλεις είναι κοντά στην Αθήνα, αν δεν κάνουν συγκέντρωση οι ΕΛΜΕ να οργανώσουν τη μετάβαση των συναδέλφων με λεωφορεία κατόπιν συνεννόησης με την ΟΛΜΕ.
4) Συνεννόηση –Συντονισμός με την ΠΟΕ –ΟΤΑ για συγκεκριμένες δράσεις. Κινητοποίηση στα ΠΥΣΔΕ και εγρήγορση των ΕΛΜΕ για τοπικές δράσεις με πρώτο θέμα απολύσεις –διαθεσιμότητες –κινητικότητα.
5) «Διάψευση» για τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στο Συντονισμό των Ομοσπονδιών Δημόσιου –Ιδιωτικού τομέα.

Τα μέλη των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Σταμάτης Νικολάου
Σταύρος Τζωρτζιώτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: