Aπόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και την απεργία της 19/12

ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΙΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19/12

Με την ψήφιση του Ν.4093/12 στα μέσα του Νοέμβρη δρομολογήθηκαν οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ξεκινώντας από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου  [ΙΔΑΧ  ΔΕ].  Με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ενός αντισυνταγματικού νομοθετικού εκτρώματος, παρακάμπτοντας ακόμη και τη Βουλή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  ολοκληρώνει τη διαδικασία των πρώτων απολύσεων, χωρίς καν την προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη από τους αντίστοιχους φορείς [πχ  Πρυτάνεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, δημάρχους κλπ], θέτοντας τους υπαλλήλους  σε διαθεσιμότητα, αμείβοντάς τους  για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια οδηγώντας τους σε απόλυση.

Στη Λέσβο μόνο, η μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας διέγραψε με ένα delete από το «Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου», 23 εργαζόμενους στο ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ και 37 διοικητικούς υπαλλήλους στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. Με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνει από εξειδικευμένους εργαζόμενους το Πανεπιστήμιο και το Δήμο, που όχι μόνο δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά έχουν σοβαρότατες ελλείψεις.

Το σχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για  απόλυση 150.000 υπαλλήλων από το δημόσιο μπήκε ήδη σε κίνηση. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί με την «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ, που εκπροσωπείται στην κυβέρνηση και από τον υπουργό «διοικητικής μεταρρύθμισης»-απολύσεων Μανιτάκη, ισοπεδώνουν το δημόσιο τομέα  και προετοιμάζονται να το παραδώσουν βορά στους εργολάβους / μεγαλοεπιχειρηματίες που ήδη τρίβουν τα χέρια τους και σχεδιάζουν «μπίζνες» πάνω στο πτώμα του όποιου δημόσιου δωρεάν κοινωνικού αγαθού έχει  απομείνει  [παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ].

Η διαθεσιμότητα-απόλυση των 2.000 ΙΔΑΧ είναι μόνο η αρχή. Με τη νέα χρονιά καινούριες «ρυθμίσεις» θα έρθουν, που  κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσους και ποιους θα αφορούν, προκειμένου να απολυθούν από το δημόσιο άλλοι 25.000 υπάλληλοι.

 

Στη εκπαίδευση «άρχισαν τα όργανα» με  τις διαπιστωτικές πράξεις που θέτουν σε αργίακαι διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς εναντίον των οποίων εκκρεμούν ΕΔΕ «δι’ ασήμαντον αφορμήν» ή ακόμη και για πράξεις που έπρεπε να τους απονεμηθεί έπαινος  [βλ. περίπτωση διευθυντή 1ου  ΕΠΑΛ Γιαννιτσών].

Και έπεται συνέχεια… Μετά τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις σχολείων –ιδίως ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ-  και πολλών ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, την απειλούμενη αύξηση του ωραρίου, τις υποχρεωτικές υπερωρίες, της συμπτύξεις τμημάτων την απαγόρευση προσλήψεων μονίμων και ελαχιστοποίηση αριθμού αναπληρωτών το 2013, το πογκρόμ ενάντια σε συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα  υγείας και την «αξιολόγηση», αφού δηλαδή το κράτος δημιουργήσει επίπλαστες υπεραριθμίες και κατασκευάσει «ανίκανους», θα ακολουθήσει η αναγκαστική μετακίνηση εκπαιδευτικών σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και οι απολύσεις.  Κανένας  εκπαιδευτικός  δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από τη λαίλαπα, κανένας δεν δικαιούται να επαναπαύεται!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και των εφαρμοστικών τους νόμων, που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς αλλά  και όλους τους εργαζόμενους, τη δημόσια  εκπαίδευση αλλά και όλα τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες κ.λπ.)

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν  το δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις όλων των Σωματείων και Ομοσπονδιών που πρώτοι πλήττονται. Να συντονιστούμε τοπικά, περιφερειακά και κεντρικά με όλα τα σωματεία που βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» και  σε κινητοποιήσεις, με κοινές πρωτοβουλίες για απεργίες-συλλαλητήρια – συγκεντρώσεις – πορείες –καταλήψεις  και πάσης φύσεως  εκδηλώσεις, προκειμένου να προκαλέσουμε ένα μαζικό μπλακ-άουτ στο δημόσιο.

Έτσι  κι αλλιώς η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στην ΑΔΕΔΥ  [όπως και στις περισσότερες Ομοσπονδίες] ούτε θέλει-ούτε μπορεί να συντονίσει, να πολιτικοποιήσει και να κλιμακώσει αυτόν τον αγώνα. Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι –μέσα από τα Σωματεία τους, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Γενικές  τους Συνελεύσεις– να  πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να βροντοφωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε να απολυθεί κανένας.

  • ΟΛΟΙ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17-12-2012  στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Κεντρικό Δημαρχείο Μυτιλήνης (Ελ. Βενιζέλου 13-17) που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Λέσβου, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλα Πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες  υπαλλήλων του Δημοσίου. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ προκηρύσσει   στάση εργασίας την Δευτέρα, 17/12 από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του προγράμματος.
  • ΟΛΟΙ από τη Δευτέρα 17/12 μέχρι και την Τετάρτη 19/12, στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα σωματεία για τις απολύσεις και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας

 

  • ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  19/12  ΣΤΗΝ  ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 11.00μμ  στα Κεντρικά Λύκεια, για να μην γίνει  καμιά  απόλυση,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: