Ψήφισμα για τις διώξεις νηπιαγωγού στη Λευκάδα

Για την  δίωξη συναδέλφων στο 1ο Ν/Γ και στο Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου Λευκάδας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου λαμβάνοντας υπ’ όψη το υπόμνημα της συναδέλφου νηπιαγωγού από το 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου Λευκάδας αλλά  και τις ανακοινώσεις των Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται και δεν επηρεάζεται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και τη ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.

Η κοινότητα των εκπαιδευτικών υπερασπίζει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία και καταδικάζει την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του εθνικισμού στο σχολείο καθώς και την ιδεολογική τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς.

Τόσο η διαταγή για  Ε.Δ.Ε. σε βάρος της συναδέλφου  από το διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. Λευκάδας όσο  και η απαράδεκτη απόφαση για μετακίνηση της συναδέλφου από το Υπουργείο Παιδείας συνδέονται  με τις πλέον σκοτεινές περιόδους της πολιτικής  ιστορίας του τόπου μας, είναι απαράδεκτες και πέρα από κάθε διοικητική αρμοδιότητα.

Μαζί με όλο το εκπαιδευτικό κίνημα δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους και στους «τιμητές του έθνους» να μολύνουν την εκπαίδευση.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στη συνάδελφο νηπιαγωγό  του 1ου Ν/Γ Νυδρίου καθώς και στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου.

Καμία Ε.Δ.Ε. ή δίωξη σε εκπαιδυτικούς για παρόμοιους λόγους δεν θα γίνει ανεκτή. Να αποκατασταθεί άμεσα και πλήρως η συνάδελφος νηπιαγωγός.

Υπερασπίζουμε την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο και δεν θα επιτρέψουμε την παρέμβαση εθνικιστικών και φασιστικών στοιχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: