Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους δώδεκα διωκόμενους φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι κλήθηκαν από το Πανεπιστήμιο σε Πειθαρχικό Συμβούλιο με την απειλή της ποινής της «αναστολής εξαμήνων». Οι φοιτητές αυτοί, υλοποιώντας αποφάσεις Γενικών τους Συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων, αγωνίστηκαν μαζί με όλους τους φοιτητές του τμήματος για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα του τμήματος και του Πανεπιστημίου τους. Σήμερα, ένα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις αυτές, κατηγορούνται για «παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου» και για «συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος».

Ζητάμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους δώδεκα φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο πρόσωπό τους διώκεται ο αγώνας μιας γενιάς που αρνείται να σταματήσει να ονειρεύεται. Που αρνείται να δει ως λύση στα σημερινά οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα την υποχρεωτική μετανάστευση στο εξωτερικό. Που επιμένει να παλεύει συλλογικά για να μην μετατραπεί η μόρφωση σε προνόμιο των λίγων.

Την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα διαλύουν τη δημόσια παιδεία και κάθε κοινωνική δομή δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν διαχειριστή της κρίσης να στοχοποιήσει αυτούς που αντιδρούν σ’ αυτήν την ολοκληρωτική κοινωνική καταστροφή.

Ο ΠρόεδροςΠ. Αθηναίος Ο Γενικός ΓραμματέαςΜ. Στρατάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: