Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λέσβου για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου

Η ανάκληση της άδειας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, είναι μια αρνητική εξέλιξη, με τραγικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, τους μικροκαταθέτες και την τοπική μας οικονομία και κοινωνία. Στον μακρύ κατάλογο των άνεργων του νησιού μας έρχονται να προστεθούν οι 37 εργαζόμενοι στην Τράπεζα.

Tο κλείσιμό της, στραγγαλίζει ακόμα πιο πολύ τις ήδη στριμωγμένες οικονομικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών και οδηγεί στο κλείσιμο πολλές από αυτές. Δεσμεύονται για άγνωστο διάστημα όλες οι καταθέσεις στην Τράπεζα(ανάμεσα σε αυτές και τα χρήματα των σχολικών επιτροπών).

Αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι ότι οι «μνημονιακές» πολιτικές, που με θρησκευτική ευλάβεια ακολουθούν ο κ. Προβόπουλος και οι όμοιοί του, επιβάλλουν ένα σύστημα και μια οικονομία με πολύ λίγους κυρίαρχους «παίκτες» και πολλούς, τους υπόλοιπους προλετάριους, όχλο και υπηρέτες τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το κλείσιμο των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών(Λέσβου-Λήμνου, Λαμίας και Αχαΐας).Βέβαια δεν είναι άμοιροι ευθυνών και όσοι από τους τοπικούς παράγοντες διαχειρίστηκαν τις καταθέσεις των συμπολιτών μας.

Η Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου θεωρεί ότι αυτό  που προέχει τη συγκεκριμένη στιγμή είναι:

  • να βρεθούν άμεσα τρόποι ώστε να μη οδηγηθούν στην ανεργία οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα,
  • η εξασφάλιση των καταθέσεων των χιλιάδων κατοίκων και των μικρομετόχων του νησιού  μας, που την εμπιστεύτηκαν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: