ΕΛΜΕ Λέσβου: Καταγγελία για τη σκανδαλώδη επιχορήγηση του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καταγγέλλει την προκλητική απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να συνεισφέρει το απίστευτο ποσό των 1.648.827 ευρώ στο Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας! Η εισφορά αυτή μάλιστα αναφέρεται σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010 και αποτελούν μέρος της τακτικής εισφοράς του ελληνικού κράτους προς τον Οργανισμό αυτό στον οποίο είναι τακτικό μέλος από το 2006.

Πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει υπό διωγμό τις ξενόγλωσσες σπουδές στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι τα ξενόγλωσσα συγγράμματα στο δημόσιο σχολείο δεν παρέχονται δωρεάν στους μαθητές, να θυμίσουμε την κατάργηση της επιλογής διδασκαλίας της β΄ ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια και στα Δημοτικά, να θυμίσουμε την τεράστια ανεργία των καθηγητών ξένων γλωσσών και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να θυμίσουμε την πεισματική άρνηση του Υπουργείου για πιστοποίηση της γνώσης των ξένων γλωσσών μέσα στα πλαίσια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η προώθηση της γαλλοφωνίας και της πολυγλωσσίας καθώς και της περίφημης διαπολιτισμικότητας δεν μπορεί να γίνει ούτε με πολιτικές σαν τις παραπάνω ούτε με επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ και άλλες τέτοιου είδους σπατάλες. Χρειάζεται πλήρη επαναπροσδιορισμό των κατευθύνσεων του εκπαιδευτικού συστήματος, έξω και πέρα από τις προτεραιότητες των πολιτικών του μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων και των κυβερνήσεων που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές.

Μυτιλήνη 05 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

 Π. Αθηναίος                                               Μ. Στρατάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Χρυσομαλλούσας 31Β, Μυτιλήνη 811 00, τηλ. 6983698082

emailelmelesvou@gmail.com 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: