Σύλλογος Πρωτ. Εκπ/σης Ικαρίας-Φούρνων: Η παράσταση σας δεν έχει πλέον επιτυχία…

Είναι άξιο λόγου το πώς και μόνο το άκουσμα της είδησης της επικείμενης επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στους Φούρνους Ικαρίας ενόψει του αγιασμού στα σχολεία, προκάλεσε τέτοια ενεργοποίηση. Γονείς και εκπαιδευτικοί κινητοποιήθηκαν προκειμένου να συγκροτήσουν μια επιτροπή “υποδοχής” αντάξια του έργου του Υπουργείου που έχει οδηγήσει την Παιδεία στη σημερινή της κατάσταση. Παρά όμως το καλά στημένο σκηνικό, το φρεσκοβαμμένο σχολείο, τα βιβλία που κατέφθασαν από τα περσινά αποθέματα των σχολείων της περιοχής και τον, για πρώτη φορά στα χρονικά, πλήρη σύλλογο διδασκόντων, η επίσκεψη δεν έγινε!  Μετά από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που την ήθελαν να επισκέπτεται ειδικό σχολείο στο Ίλιον, βρέθηκε σε Δημοτικό στην Αγία Παρασκευή! Κι εκεί βέβαια αποδοκιμάστηκε από γονείς…

Μπορεί η Υπουργός τελικά να μη μας επισκέφθηκε για να μας ευχηθεί καλή χρονιά, αλλά ένα είναι σίγουρο: Η παράσταση αυτή δε θα είχε επιτυχία… Στη συνείδηση γονέων κι εκπαιδευτικών ένα  είναι πλέον ξεκάθαρο:  το «σχολείο των λίγων», το σχολείο όπου θα πηγαίνουν όχι όλοι οι μαθητές αλλά όσοι μπορούν, ένα σχολείο με βαθειά ταξικά κριτήρια που θα αποκλείει μαθητές από κατώτερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα γιατί δε θα αντέχουν να πληρώσουν τη μετάβαση τους σ’ αυτό, τα βιβλία ή τα λειτουργικά του έξοδα,  γίνεται καθημερινά πραγματικότητα.
Για εμάς – μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς – η «καλή χρονιά» ξεκινά χωρίς μεταφορές μαθητών, χωρίς βιβλία, χωρίς ολοήμερα… Και αυτό, δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αφήσουμε απλά να συμβεί! Θα μας βρείτε απέναντι σας!

Ικαρία 12/9/2011

Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Ικαρίας Φούρνων

Σχολιάστε