Οι γονείς του Γυμνασίου Άντισσας ζητούν ανάκληση των αποφάσεων σε βάρος της διδασκαλίας της Β’ ξένης γλώσσας

Ενημερωτικό σημείωμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Άντισσας Λέσβου (8/6/2011) για το ζήτημα της β’ ξένης γλώσσας:

Αγαπητοί γονείς,

Πιστεύουμε ότι στα δημόσια ακριτικά σχολεία της παραμεθορίου όπως και το δικό μας, το κράτος πρέπει να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια, περισσότερες επιλογές και γνωστικά αντικείμενα στους μαθητές, γιατί λόγου του απομακρυσμένου της περιοχής δεν έχουν άλλο τρόπο να τα αποκτήσουν.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, είμαστε εντελώς αντίθετοι στην απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τις επιλογές των μαθητών για τη δεύτερη ξένη γλώσσα.

Έτσι στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου μας στις 7/6 αποφασίσαμε την αντίθεση μας αυτή να την εκφράσουμε εγγράφως στον διευθυντή του Γυμνασίου, στον προϊστάμενο της Β/βάθμιας εκπαίδευσης και στην περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β Αιγαίου.

Επίσης σαν πρώτο μέτρο σας προτείνουμε να μην απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο που σας έχει σταλεί από το σχολείο, όσον αφορά την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας που επιθυμείτε να διδάσκεται στο σχολείο και αν το έχετε ήδη στείλει να το ανακαλέσετε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΛΟΥΚΑΔΕΛΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: