Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Λέσβου (5.5.2011)

Συναδέλφισσες/-οι

 Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου και για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ αποτυπώνουν με σαφήνεια δυο πράγματα:

1. Την ήττα του κυβερνητικού συνδικαλισμού· αυτό καταγράφει τόσο η πτώση της συμμετοχής όσο και η δίδυμη πτώση της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ που εκπροσώπησαν τα τελευταία χρόνια τον συνδικαλισμό των διευθυντών και των στελεχών, τον συνδικαλισμό της συναλλαγής με τις κυβερνήσεις, τον συνδικαλισμό της απαξίωσης της Γενικής Συνέλευσης και της δημοκρατίας στην ΕΛΜΕ. Η ήττα τους είναι ήττα της συνδικαλιστικής πρακτικής που αρνείται τη σύγκρουση και μέχρι τώρα δεν έχει σώσει ούτε ένα ευρώ από τις αποδοχές μας, που δεν εμπόδισε ούτε μια αντιδραστική αλλαγή στο σχολείο σε βάρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών. Αυτό το μήνυμα θα κάνουν μεγάλο λάθος να το αγνοήσουν επιχειρώντας να επαναλάβουν εκ νέου τη λειτουργία του ΔΣ της ΕΛΜΕ σαν παραμάγαζο της Διεύθυνσης.

2. Την άνοδο της εκπαιδευτικής Αριστεράς, και ειδικά της Αγωνιστικής Παρέμβασης, που εκπροσωπεί την πρόταση της πάλης για την ανατροπή του Μνημονίου και της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ σε παιδεία και κοινωνία. Ενισχύθηκε αποφασιστικά η πρόταση ρήξης με μια πολιτική που υπονομεύει το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας και της νεολαίας, για να εμποδιστεί μια κυβέρνηση που ο πολιτικός της χρόνος έληξε να μας βυθίσει σε ένα μεσαίωνα χωρίς επιστροφή.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο και τις προτάσεις της. Δεσμεύεται ώστε η ενισχυμένη εκπροσώπηση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ να γίνει η φωνή της αγωνίας του κλάδου για το σχολείο και τον εκπαιδευτικό αλλά και της απαίτησης ο λόγος να περάσει στους συναδέλφους μέσα από τις γενικές συνελεύσεις. Για να γίνει η ΕΛΜΕ ζωντανή έκφραση του κλάδου, δρόμος συμμετοχής στους κοινωνικούς αγώνες που έχει ανάγκη η εποχή μας και τα δικαιώματα που πρέπει να ανακτηθούν.

Αυτή τη λογική θα μεταφέρει η Αγωνιστική Παρέμβαση και στο 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ ενώνοντας τη φωνή της με τις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: