Η εφημ. «Δημοκράτης Μυτιλήνης» για τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών στο ν. Λέβου

Όλοι ενήμεροι, λύση καμία… Αυτό προκύπτει από ένα ακόμα δημοσίευμα για το θέμα της μισθοδοσίας. Εκτός από την πληροφορία ότι η κ. Κοντέλλη είχε αίτημα για αγορά λογισμικού 20.000 ευρώ(!), το οποίο στο βαθμό που είναι απαραίτητο θα αποσυρθεί σε 4-5 μήνες λόγω του συστήματος της ενιαίας αρχής πληρωμών. Η υπόθεση όμως με την παράνομη κράτηση 1,70 σε βάρος των συναδέλφων πότε θα κλείσει; Μέχρι πότε το προεδρείο της ΕΛΜΕ θα κάνει την πάπια; Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκράτης Μυτιλήνης»:

ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ
ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΑΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ

Για τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης, δημοσιεύσαμε χθες ένα άρθρο μας και μέσα σε αυτό, ενδεικτικά, γιατί όλες οι παρατάξεις του συνδικαλισμού έχουν ξεσηκωθεί, καταχωρίσαμε και τμήμα διαμαρτυρίας της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Ότι μέχρι πρότινος, είχε βρεθεί μια καλή λύση για να βγαίνει η μισθοδοσία με εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικού, είναι αλήθεια. Δεν είναι αλήθεια ότι την ΕΥΘΥΝΗ έχει η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης κ. Κοντέλλη για το θέμα τούτο επειδή οι κατά τόπο Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τεχνικής εκπαίδευσης, έχουν απόλυτη και ακέραια την ευθύνη της εκκαθάρισης μισθοδοσίας και δεν ΕΛΕΓΧΕΙ το αντικείμενο αυτό η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

Αυτό είναι δεδομένο από την όλη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και μας το διευκρίνισε η κ. Δ/ντρια παιδείας της Περιφέρειας.
Διορθώνουμε λοιπόν: Η κ. Κοντέλλη δεν έχει αρμοδιότητα να μπει στα της μισθοδοσίας των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Κάθε Διεύθυνση δρα αυτόνομα για τη λύση του προβλήματος.
Επομένως, αρμοδιότητα έχει ο Διευθυντής της Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Κοντάρας και κατά συνέπεια, αν υπάρχουν ευθύνες χειρισμού, τις έχει εκείνος.
Δεν γίνεται να περιγράψουμε μόνο την όλη οργάνωση, χωρίς να κρίνουμε το σύστημα.

Για μας είναι ακατανόητο, το ανώτερο ιεραρχικά όργανο σε επίπεδο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ να μην έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί του θέματος της εκκαθάρισης της μισθοδοσίας τόσων ανθρώπων. Καθώς οι Διευθύνσεις είναι υποχρεωμένες να…αυτοσχεδιάζουν και να βρίσκουν εμβαλωματικές λύσεις μπορούν να γίνουν λάθη, παραλείψεις, παρεξηγήσεις, συγκρούσεις. Ε…πώς γίνεται η κορυφή της ιεραρχίας κατά τόπο να μην έχει ενημέρωση και αρμοδιότητα σε πλαίσιο συνεργασίας με αρχή  πριν από αυτή, για πρόβλημα αυτών των διαστάσεων;

Πώς γίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Διευθυντής Β/θμιας εκπαίδευσης, να έρχεται σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους και να μην κάνει μια συνάντηση με την αμέσως προϊσταμένη αυτού, σε φιλικό επίπεδο, με συναδελφικό πνεύμα του τύπου «Συναδέλφισσα, έλα να δούμε, πώς θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα;». Είναι -έξω από κανονισμούς- σωστή πρακτική διοίκησης αυτή;

Μιλήσαμε με την κ. Κοντέλλη. Καταλάβαμε ότι ξέρει καλά το θέμα και το ιστορικό του θέματος, καταλάβαμε ότι δεν έχει το δικαίωμα παρέμβασης. Μας είπε ότι από τη Διεύθυνση Β/θμιας, πήρε αίτηση για να βρει πίστωση 20 χιλ. ευρώ για την αγορά λογισμικού μισθοδοσίας αλλά μας είπε επίσης ότι από το Υπουργείο έμαθε ότι σε 4-5 μήνες, θα μπούνε όλοι οι εκπαιδευτικοί στο ενιαίο μηχανογραφημένο σύστημα μισθοδοσίας με καταθέσεις των μισθών σε Τράπεζες.

Και τι γίνεται τώρα; Αν πράγματι, σε 4-5 μήνες δοθεί οριστική λύση, θα πληρώσουμε λογισμικό 20 χιλιάδων ευρώ;
Ένα…τρίγωνο, ο κ. Κοντάρας, η κ. Κοντέλλη και η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, με πνεύμα καλής θέλησης και καλόπιστης συνεργασίας, πέρα από τα στενά οργανογράμματα των αρμοδιοτήτων, πρέπει να  βρούνε λύση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: